Barnkulturaktörer

Allt

hanna_hyllyllä-2.jpg

Olen kuvataideopettaja, kuvataiteilija ja kuvataidekriitikko. Työskentelen Salon kansalaisopistossa kuvataiteen opettajana. Olen osallistunut yhteisötaiteellisiin projekteihin Salon taiteilijaseuran kautta vuodesta 2014 lähtien.

hanna.lamna(at)gmail.com

040 - 5898021

Salo

Hanna Lamnaouer

IMG_0973.JPG

Aurinkoinen tulevaisuus edistää lasten kanssa kestävää kehitystä, jossa opitaan havainnoimaan ja huomioimaan myös muut luonnon olennot, niiden pesät, kasvualustat ja yhteisöt. Toimimme yhdessä ihmetellen ja leikkien, monimuotoista elämää vaalien ja yhteisiä ympäristöjä rakentaen. Niin kirjastot, vastaanottokeskukset ja nuorisotalot kuin myös puistot, metsät ja puutarhat ovat Aurinkoisen työn leikkikenttiä. Yhdistyksessä toimii taiteilijoita, tieteilijöitä, puutarhureita ja käsityöläisiä.

tuulanikulainen(at)gmail.com

Kimitoön - Salo

Aurinkoinen tulevaisuus

DSC_5707.jpg

Nykyaikaisella digi- ja 3D tekniikalla varustettu, vuonna 1938 avattu perinteinen elokuvateatteri Salon keskustassa, jossa vuosikymmenten elokuvateatteritoiminta yhdistyy nykyaikaiseen katsomismukavuuteen. Leffaherkut saat kätevästi itsepalvelumyymälästämme. Meillä voit järjestää vaikkapa lapsesi synttärikutsut ja yrityksesi asiakasillan elokuvan ja pienen tarjoilun merkeissä. Olemme mukana myös valtakunnallisessa koulukinossa, eli järjestämme esityksiä päiväaikaan myös kouluille ja päiväkodeille. Ota yhteyttä, jutellaan lisää ja räätälöidään sinulle sopiva paketti. Tervetuloa kokemaan elokuvan taika legendaariseen Bio-Saloon.

+358 400 523267

biosalo@biokuva.fi

Salo

Bio Salo

LUMO.jpg

Uutuusleffoja ja leffaherkkuja moneen makuun uusissa, viihtyisissä tiloissa. Tilausnäytökset ryhmille (yksityiset, yritykset, koulut, päiväkodit, seurat, järjestöt jne.) joustavasti sopimuksen mukaan!

asiakaspalvelu(at)lumoleffat.fi

040-701 2657

Salo

Elokuvateatteri Lumo

Screen Shot 2017-07-12 at 11.58.35.jpg

Yhdistyksemme on perustettu 1980 antamaan musiikkikasvatusta halikkolaisille lapsille ja nuorille. Tällä hetkellä meillä on Musiikkileikkikoulua, kuoroa, bänditoimintaa, erilaisten instrumenttien opetusta. Oppilaat tulevat kaikkialta Suur Salon alueelta.

Halikko

Halikon Musiikkiyhdistys Ry

keanne_edited.jpg

Olen hollantilainen kuvataiteilija/kuvittaja.

Muutin Suomeen vuonna 1999. Lapsille suunnattu työni sisältää kuvitustyötä ja suoraan heidän kanssaan työskentelyä. Lasten kanssa työskentely, luonto, tunteet ja ihmisten väliset suhteet ovat minulle tärkeitä aiheita. Käytämme monipuolisia materiaaleja ja pintoja ja tehdään eri kokoisia töitä. Oman tilan hahmottaminen sekä muiden kunnioittaminen ovat koko ajan mukana työskentelyssä.

Kimitoön - Salo

Keanne Van De Kreeke

konstavsl._och_utställning_Villa_Lande_0

Kimitoöns vuxeninstitut ordnar kurser för barn och ungdomar samt barnens bildkonstskola. Bildkonstskolan ger regelbunden, målinriktad grundundervisning i bildkonst för barn i skolåldern (7-13 år). Undervisningen baserar sig på läroplan i enlighet med undervisningsministeriets grunder. Målet är att väcka intresset för bildkonst och att lägga en grund för ett livslångt konstintresse. Varje barn som deltar i bildkonstskolan får en studiebok, där kurserna dokumenteras.

(02) 4260 202

(02) 4260 206

vuxeninstitutet(at)kimitoon.fi

Kimitoön

Kimitoöns vuxeninstitutet

PART_1503478536070.jpeg

Pro Rantakivet ylläpitää kulttuuritalo Villiä (Vähäsillankatu 9, Salo). Se on kaupunkilaisten olohuone ja kohtaamispaikka. Talon suojiin ovat tervetulleita kaiken ikäiset kaupunkilaiset, lapsista senioreihin. Kokoamme erilaiset kulttuurin harrastajat ja ammattilaiset sekä yhdistykset saman katon alle.

Villissä voi työllistyä, ylläpitää ja kehittää työkykyä esimerkiksi osallistumalla erilaisiin talkoisiin ja projekteihin.

Villin tila muuntautuu moneksi. Se sopii pienimuotoiselle teatteri-, runo- sekä musiikkiesityksille, työpajoille, harrastuspiireille ja näyttelyille. Villiä voit vuokrata myös perhejuhliin sekä kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin.

+358 45  1170450

marahalme(at)gmail.com

Salo

Kulttuurikeskus Villi

nuketteri2.JPG

Pyrimme tuomaan lapsille kulttuurikokemuksia nukketeatterin, askartelun ja muun itse tekemisen sekä kokemisen kautta:  Nukketeatteriesityksiä, teatterinuken rakennuskursseja, näyttelyjä,  taidemaalausryhmiä, luonnonihmeiden tutkimista sekä vuodenaikojen mukaisia teematapahtumia Kulttuuritalo Levolassa Perniössä, Salossa.

nuketteri(at)gmail.com

040 - 548 3217

Salo

Nukketeatteri Taikasauva - Nuketteri

mariannepetters2.JPG

Modernin ja luovan tanssin työpajoja lapsille ja nuorille
päiväkodeissa ja kouluissa. Tanssitaiteen laajan oppimäärän mukaista perusopetusta Musiikkiopisto Arkipelagissa.


Monitaideprojekteja alueen muiden toimijoiden kanssa.

marianne.petters(at)gmail.com

040 7307433

Kimitoön - Salo

Marianne Petters

arkipelag_1.jpg

Musiikkiopisto Arkipelag on kulttuuri- ja opetusministeriön ja opetushallituksen alainen musiikkioppilaitos. Toimintaa on musiikkileikkikoulusta ja lastentanssista lähtien aina aikuisopetukseen saakka. Opetusta annetaan kaikissa akustisissa ja sähköisissä soittimissa. Arkipelagissa voi suorittaa kaikkia Suomen musiikkioppilaitosten liiton kurssitutkintoja. Peruskurssien suorittaminen johtaa perusasteen todistukseen ja musiikkiopistokurssien suorittaminen oikeuttaa puolestaan musiikkiopiston päättötodistuksen saamiseen.

rektor(at)arkipelagmusik.fi

02-4585803

Kimitoön

Musiikkiopisto Arkipelag

kansopi.jpg

Salon kansalaisopisto tarjoaa taiteen perusopetusta Kuvataidekoulussa, Käsityökoulussa ja Teatterikoulussa.

 

Opetusta on tarjolla 7-19 -vuotiaille erilaisissa ikäryhmissä Salon keskustassa, Halikossa ja Perniössä sekä Kiertävän kuvataidekoulun ryhmissä.

 

Keskeisenä tavoitteena on tukea oppilaan omaa taiteellista ajattelua ja ilmaisua. Taidot kehittyvät omien kokemusten, havaintojen ja oman tekemisen kautta. Opiskelussa tärkeää on taiteen tekemisen ilo, halu ja uskallus. Opetus antaa edellytyksiä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen ja keskittyneeseen taiteelliseen työskentelyyn. Taide ymmärretään mahdollisuutena jakaa ja avata kokemuksia sekä vaikuttaa.

 

Taiteen perusopetuksen uusi opetussuunnitelma otettiin käyttöön syksyllä 2018. Kuvataidekoulussa, Käsityökoulussa ja Teatterikoulussa puhaltavat siis uudet tuulet. Opetuksen kohderyhmät ovat laajentuneet kouluikäisistä sekä varhaisiän opetukseen että aikuisten opetukseen.

 

Tervetuloa mukaan! Odotettavissa on monimuotoista taiteen tekemistä, paljon iloa ja riemua, yllätyksellisiä elämyksiä ja elämänmakuista toimintaa!

 

Salo

Salon kansalaisopisto

IMG_2960.jpg

Vaskiolla vuodesta 2003 toiminut Teatteriyhdistys Puutaivas ry.:n lasten –ja nuortenteatteri.

 

Tikkujen näyttämöllä on vuosien mittaan syntynyt lukuisia onnistumisen elämyksiä, jotka ovat tuoneet iloa myös katsomoon.

+358 50 518 0058

puutaivas(at)hotmail.fi

Vaskio

Puutaivaan Tikut

saija-reetta.jpg

Olen Saija-Reetta Kotirinta, freelancer-näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä. Työskentelen Salon Kansalaisopistossa Teatteritaiteen perusopetuksen opettajana. Opiskelen kulttuurituottajaksi Turussa Humanistisessa ammattikorkeakoulussa.

saijareetta(at)gmail.com

040-7584857

Salo

Saija-Reetta Kotirinta

veturitalli1.jpg

Vaihtuvaa näyttelytoimintaa ympäri vuoden vaihtelevista aiheista (mm. veistos-, maalaus-, valokuva-, videotaidetta). Salon kaupungin kokoelmien hoito ja teosten sijoittaminen eri puolille kaupunkia eri osastoihin (myös mm. kouluihin ja päiväkoteihin). Taidemuseossa järjestetään myös lukuisia tapahtumia, konsertteja ja luentotilaisuuksia vuosittain.

veturitalli(at)salo.fi

02-7784888

Salo

Salon taidemuseo Veturitalli

salonmusiikkiopisto1.jpg

Salon musiikkiopisto on Salon kaupungin ylläpitämä musiikkioppilaitos, joka antaa taiteen perusopetuksesta annetun lain musiikin laajan oppimäärän mukaista opetusta. Opetusta järjestetään Salon kaupungin keskustan kolmessa toimitilassa osoitteissa Länsiranta 2 ja Vilhonkatu 2. Musiikkiopiston opetukseen voi pyrkiä salolainen henkilö. Tarkempaa tietoa pyrkimisestä opiston nettisivuilla. Oppilaitoksen perustehtävänä on antaa musiikin valmennus-, perus-, ja opistotason opetusta pääasiassa peruskoulu- ja lukioikäisille lapsille ja nuorille. Lisäksi opistossa on musiikkileikkikoulutoimintaa alle kouluikäisille ja aikuisosasto aikuisille. Opetusta annetaan solistisessa pääaineessa, musiikin perusteissa (teoria-aineet) ja yhteismusiikissa. Lisäksi oppilaat osallistuvat esiintymistoimintaan.

hannele.kilpelainen(at)salo.fi
044-7784640

Salo

Salon musiikkiopisto

seurakunta.png

Avointa seurakunnan varhaiskasvatuspalvelua perheille ja eri yhteistyömuodoille.

johanna.rytkonen(at)evl.fi

044 7745334

Salo

Salon seurakunnan varhaiskasvatus

Salonteatteri1.jpg

Salon teatterikerho ry aloitti toimintansa vuonna 1961. Siitä aina tähän päivään saakka Salon teatteri on vakiinnuttanut asemansa Salon seudulla ja tuottanut vuosien varrella monia menestysnäytelmiä. Päämääränä teatterillamme on tehdä mahdollisimman hyvää teatteria ja tarjota mieleenpainuvia kokemuksia.

toimisto(at)salonteatteri.com

044 031 6055

Salo

Salon Teatteri Ry

Selloduo2.jpg

Selloduo Varonen tarjoaa Suomessa erilaisia konsertteja usealle eri kohderyhmälle. Valikoimasta löytyy esityksiä eskareille ja päiväkotilaisille, koululaiskonsertteja, julkisia konsertteja konserttisaleissa ja kirkoissa sekä vanhainkotikonsertteja. Duomme on myös pitänyt koululaisille työpajoja koululaiskonserttien yhteydessä. Salossa toimimme tällä hetkellä kahden koulun taidekummeina kaupungin kulttuurituottajan aloitteesta.

ovaronen(at)hotmail.com

0400541768

Kimitoön - Salo

Selloduo Varonen

turun sanataideyhdistys.jpeg

Turun Sanataideyhdistys järjestää sanataidetyöpajoja ja

-kursseja kaiken ikäisille, päiväkodeista palvelutaloihin. Lähestymistapoja voivat olla mm. sadutus, korvaruno ja runomuotokuva. Työpajat voivat olla monitaiteellisia sisältäen elementtejä esimerkiksi ympäristötaiteesta, mediataiteesta tai nukketeatterista.

sanataidekoulukratti(at)gmail.com

050-5495037

Kimitoön - Salo

Turun Sanataideyhdistys

Anna-Maaria Varonen.jpg

Anna-Maaria tarjoaa päiväkoti-ikäisille ja eskareille suunnattuja musiikkiesityksiä. Uusimpana "Kansansaduista säveliksi"-esitykset, joissa lähtökohtana on kansanperinteen vaaliminen ja klassiseen musiikkiin tutustuminen tarinoita apuna käyttäen.

Anna-Maaria säveltää ja sanoittaa uusia lastenlauluja ja suunnittelee ja tekee itse havaintomateriaalia tarinoiden kerronnan ja musiikin perusasioiden opettelun tueksi.

annamaariavaronen(at)hotmail.com

044 2853115

Kimitoön - Salo

Anna-Maaria Varonen

1185945684_fdf1fde46b_b.jpg

Bio Fix är en modern, digitaliserad biograf som finns i Villa Lande i Kimito. Där visar bl.a. barnfilmer från september till april, samt ett mindre utbud sommarfilmer. Filmprogrammet finns på Kimitoöns händelsekalender.

Bio Pony finns i Dalsbruk, och är en äldre biograf med ca 120 sittplatser. Här hålls filmklubben Pony och här visas också barnfilmer på t.ex. höst- och sportlov.

Kimitoön - Salo

Bio Fix ja Bio Pony

pippiprogrammblad14.jpg

Bruksteatern rf:s barngrupp har satt upp pjäser allt sedan år 2003. Det nya pjäsåret inleds när skolorna börjar i augusti och premiär är det vanligen i mars följande år. Hemmascen är Folkets Hus i Dalsbruk. Alla barn i skolåldern är välkomna med.

hans.ginlund(at)sagalund.fi

Dalsbruk

Bruksteatern

Saga lukee.JPG

Kimitoöns bibliotek har mycket att erbjuda barn och unga. Vi har ett  rikt urval av material att låna på svenska, finska och en del på andra språk. Vi ordnar sagostunder, speldagar och workshoppar tillsammans med våra samarbetsparter. Sagostundernas innehåll kan variera allt från högläsning och teaterföreställningar till dans och berättande.

Inom Biblioteksstigen, ett samarbete med skolorna, erbjuder biblioteket mediefostran, handledning, ordkonst, författarbesök och mångaandra läsfrämjande aktiviteter. Vi betjänar våra kunder på fyra orter inom kommunen, i Kimito, Dalsbruk, Västanfjärd och Hitis.

Kimitoön

Kimitoöns bibliotek

kabinettiorkesteri.JPG

Kabinettiorkesteri on salolainen viihdeorkesteri, jonka soittajat koostuvat rautaisista musiikin ammattilaisista, opiskelijoista sekä aktiivisista musiikin harrastajista. Orkesteri on toteuttanut yhteistyössä Salon kaupungin kanssa vuosittain koululaiskiertueita Salon alakoululaisille sekä eskarilaisille. Koululaiskonserteissa ohjelmisto on suunniteltu kohderyhmä huomioiden ja musiikin lomassa kuulijat pääsevät tutustumaan soittimiin sekä orkesterisoittoon.

sussu.makinen(at)gmail.com

044-5392723

Salo

Kabinettiorkesteri

puisto.jpg

Salon kaupungin ylläpitämien leikkipaikkojen lukumäärä on 95.

Yleisten alueiden ylläpidon ja kehittämisen viheraluetiimi vastaa puistojen, leikkipaikkojen ja muiden viheralueiden suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta.

Salo

Leikkipaikat ja puistot

_DSC8206.JPG

Kirakan kesäteatteri on toiminut vuodesta 1987 Perniön seudulla ja tehnyt monipuolista teatteria kotimaisista klassikoista ulkomaisiin farsseihin, ja tänä vuonna toiminta laajentuu lastenteatteriin, kun lavalle ison lapsinäyttelijäkatraan kanssa hyppää Vaahteramäen Eemeli. Tarjolla livemusiikkia ja väliaikaohjelmaa lapsille Kirakan kauniissa perinnemaisemissa, Kirakantie 240, 25610 Ylönkylä.

kirakankesateatteri(at)gmail.com

045-1213900

Perniö - Salo - Särkisalo

Kirakan Kesäteatteriyhdistys Ry

Screen Shot 2017-07-13 at 23.53.10.jpg

Teen lapsille ja nuorille musiikkityöpajoja ja musiikkiesityksiä. Työvälineinä lelut, pienet akustiset soittimet, elektroniikka, efektit, loopperit, syntetisaattorit ja improvisaatio.

lauranau(at)yahoo.co.uk

050 5491613

Kimitoön - Salo

Laura Naukkarinen

Luckan idag_edited.jpg

Luckan Kimitoön är ett svenskspråkigt kulturcenter. Vi marknadsför evenemang och händelser på Kimitoön samt ordnar egna evenemang och aktiviteter med fokus på barn och barnkultur.

kimitoon(at)luckan.fi

+358 44 7260 170

Kimitoön

Luckan på Kimitoön

mll_unnamed.jpg

Suunnittelemme ja toteutamme lapsiperheille monipuolisesti ohjelmaa mm. erilaisia tapahtumia, kerhoja, Perhekahvilaa, Isä-lapsi-kerhoa, ja vanhempi-lapsi-sählyjä. Toimimme lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden avuksi.

mllsalonyhdistys(at)gmail.com

Salo

MLL Salon yhdistys Ry

muurlanopisto.jpg

Muurlan Opisto tarjoaa koululaisten loma-aikana monia mielenkiintoisia kesäleirejä kouluikäisille lapsille, joista jokainen voi löytää itselleen sopivan vaihtoehdon. Opistolla järjestetään myös ympäri vuoden halipysäkkiä lapsille & vanhemmille.

toimisto(at)muurlanopisto.fi

044 758 1500

Salo

Muurlan Opisto

Nurinpäin.jpg

Nurinpäin Kollektiivi on vapaa ryhmä, joka koostuu salonseutulaisista eri taiteenalojen ammattilaisista. Työryhmä toteuttaa esityksiä ja erilaisia taidehankkeita ja sen yhtenä keskeisenä tavoitteena on laajentaa ja kehittää leikki-ikäisille suunnattua teatteritarjontaa sekä sukupolvien välistä kohtaamista.

pauliina.vesslin(at)gmail.com

Kimitoön - Salo

Nurinpäin kollektiivi

sagalund.jpg

Sagalundin lastenkulttuurikeskus tarjoaa monipuolista kulttuuri-, ympäristö- ja draamakasvatusta.  Perusajatuksemme on, että asioita oppii parhaiten tekemällä itse: työpajoissa kokeillaan erilaisia tekniikoita ja kasvimaatoiminnassa  puutarha-ammattilaiset opettavat lapsia kasvattamaan vihanneksia itse. Aikamatkoilla kurkataan menneisiin aikoihin jännittävää rekvisiittaa käyttäen.

info(at)sagalund.fi

02-421738

Kimitoön - Salo

Sagalundin lastenkulttuurikeskus

SAMU2.jpg

SAMUn museoita ovat Salon elektroniikkamuseo, Halikon, Perniön ja Meritalon museot, Kiikalan, Kiskon ja Suomusjärven kotiseutumuseot, Kreivinmäen ulkomuseo sekä Trömperin kestikievari.


SAMUssa järjestetään opastuksia ja työpajoja eri-ikäisille lapsiryhmille. Elektroniikka- ja kuvataidetyöpajoissa erilliset tarvikemaksut.

samu(at)salo.fi

Salo

Salon historiallinen museo SAMU

kaupunginkirjasto1.jpg

Salossa kirjastopalveluja lapsille tarjoavat pääkirjasto, 9 lähikirjastoa sekä kaksi kirjastoautoa. Kirjastoissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia lapsille, mm. satuhetkiä. Päiväkodit voivat varata ryhmälleen ajan kirjaston esittelyyn/satuhetkeen. Koululuokille järjestetään Koulun ja kirjaston yhteistyöohjelman mukaisia ohjattuja kirjastovierailuja ja kirjavinkkausta.

Salo

Salon kaupunginkirjasto

luonnonsuojeluyhdistys2.jpg

Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys edistää toiminnallaan kaikenikäisten salolaisten kiinnostusta luontoon, luontoharrastukseen ja ympäristönsuojeluun. Yhdistys järjestää esimerkiksi erilaisia luontoretkiä, tapahtumia, näyttelyitä, tilaisuuksia ja koulutuksia.

salonluonto(at)gmail.com

Salo

Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys Ry

Ryhmäkuva.jpg

Laadukasta ja viihdyttävää kesäteatteria harrastajien voimin kesä-elokuussa koko perheelle jo yli 20 vuotta. Kesäteatteri toimii urheilukentän vieressä Vaskion Perinnemäellä osoitteessa Kavalontie 68, 25260 VASKIO. Katsomoon mahtuu n. 150 henkilöä. Katettu pääkatsomo!

+358 50 518 0058

puutaivas(at)hotmail.fi

Vaskio

Teatteri Puutaivas, kesäteatteri

Screen Shot 2017-07-13 at 23.51.56.jpg

4H on harrastus, jossa omat unelmat ja kiinnostuksen kohteet yhdistyvät työelämätaitoihin ja yrittäjyyteen. Alakouluikäisten 4H-kerhoissa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutettujen ohjaajien tuella. Yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille tarjolla on kursseja ja koulutuksia sekä mahdollisuus työllistyä erilaisiin työtehtäviin 4H:n toimiessa työnantajana tai harjoitella yrittäjänä toimimista omaa 4H-yritystä pyörittämällä.

anna.laakkonen(at)4h.fi

044 777 8535

Salo

Salon 4H-yhdistys Ry

kesakassa.jpg

Taitokeskus Salo ja Perniö järjestää käsityötaitojen kursseja, sekä pidämme yllä perinteistä käsityökulttuuria. Yhdistyksen toiminta on avointa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kädentaidoista. Taitokeskus Salo ja Perniö kuuluvat Taito Varsinais-Suomi ry :hyn.

Lapsille ja nuorille järjestetämme kesäkässä -kursseja kesäkuussa. Ympäri vuoden järjestämme erilaisia kädentaitokursseja, ja meiltä voi myös tilata kursseja erilaisille ryhmille tai luokille.  Keskuksissamme pääsee kutomaan kangaspuilla ja löytyy erilaisia  käsityömateriaaleja. Taitokeskus Salosta löytyy myös uutuutena kässästudio, jossa on pieniä käsityöpajoja, joihin voi osallistua aikuisen kanssa.

 

Onni elää käsityössä on mottomme.

salo(at)taitovarsinaissuomi.fi

040-8499648

Perniö -Salo

Taitokeskus Salo ja Perniö

DSC_0701.JPG

Åbolands naturskola är en ambulerande naturskola som erbjuder åldersanpassat program för daghem och skolor i deras närmiljö året om. Naturskolan kan också använda sig av särskilda uteklassrum i skärgårdsnaturen. Naturskolan ger barnen och eleverna naturupplevelser samtidigt som barn och unga blir bekanta med sin närmiljö och skärgården.

+358 45 2700314

abolandsnaturskola(at)naturochmiljo.fi

Kimitoön - Salo

Åbolands naturskola

toisensukissa.jpg

Toisen sukissa

Salo

“Toisen sukissa” on yhdeksän minuutin pituinen monitaiteellinen audiovisuaalinen teos, joka kertoo ystävyyden tarinan. Amna-tyttö kulkee meren yli, maailman toiselta puolelta toiselle, ja päätyy Suomeen. Suomessa Amna tutustuu Jussiin. Lapset käyvät yhdessä läpi matkan tapahtumia leikin lomassa ja Jussin kokemus asettaa hänet “toisen sukkiin”.

Oppilaat katsovat elokuvan, rakentavat sen kuvakäsikirjoituksen ja keksivät  myös oman tarinan ja tekevät siitä kuvakäsikirjoituksen. Prosessissa oppilaat esittävät omia näkemyksiään ja niistä keskustellaan

Toisen sukissa -teoksen ja työpajan ohjaajan oppaan ovat luoneet Andréa Vannucchi ja Keanne van de Kreeke

Kimitoöns barnkultur - Salon lastenkulttuuri